Sună acum (0748-61.02.77)

Trebuie schimbat uleiul la cutia de viteze automata?

Pe scurt, DA! Preventia este mai ieftina decat reparatia!

De ce este un risc daca nu il schimbi? Deoarece caldura afecteaza uleiul din interiorul unei cutii automate, scazand-ui semnificativ proprietatiile de lubrifiere acest proces duce la randul sau la deteriorarea pieselor din cutia de viteze automata.

Semne ca trebuie sa ilocuiesti uleiul cutiei automate:

Imagine3 1
Imagine4

De ce trebuie schimbat uleiul la cutia de viteze automata?

Schimbul de ulei la cutia de viteze este una dinte cele mai importante activitati pentru un autoturism. De ce? Pentru ca orice mecanism in miscare are nevoie de lubrifiere. In plus la fel ca alte fluide vitale ale autovehiculului, uleiul de transmisie se deterioreaza în timp.

Uleiul dumneavoastră de viteze lucrează în mod constant pentru a reduce solicitările exercitate asupra cutiei de viteze, menținând-o să funcționeze la apogeu. Dar, la fel ca majoritatea lubrifianților, poate fi necesar să fie schimbat în cele din urmă, altfel acumularea lentă a depunerilor poate sfârși prin a înfunda filtrul cutiei de viteze de ulei și poate deteriora componentele acestuia, ducând la reparații costisitoare.

Cutia de viteze este un element foarte solicitat in utilizarea autoturismului. La fiecare schimbare de trepte, uleiul capata diverse reziduuri (aschii de pe pinioane, pilitura de fier) si e supus temperaturilor foarte inalte. Toate acestea ii modifica gradul de oxidare si proprietatile de lubrifiere.

Specialistii afirma ca la fiecare 7 °C de peste 80 °C, gradul de oxidare al uleiului se dubleaza. Unii recurg doar la schimbul uleiului de baie prin metoda traditionala, insa, astfel, nu se inlocuieste numai 30-40% din ulei si, nu se „prelungeste” cu mult viata cutiei de viteze.

Recomandam schimbarea uleiului in cutia de viteze la Service-ul nostru care este situat in centrul orasului Cluj-Napoca pe strada Dorobantilor , nr.18-20 si care dispune de un utilaj nou de ultima generatie ATF MASTER GEAR, precum si de cele mai profesionale uleiuri pentru schimb.

Comanda acum si poti beneficia de o "verificare in 10 puncte" a autoturismului tau:

Contact

Consultanță telefonică

0748 610 277
0264 414 314

Calea Dorobantilor 18-20, Cluj-Napoca 400117
mallvulcan@yahoo.com

Ultimele postări

Aflaţi mai multe
Sună acum